0
 0,00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

Wat is de regelgeving omtrent duurzaamheid in Nederland?

Wat is de regelgeving omtrent duurzaamheid in Nederland? Verduurzaam Holland. Klimaatsakkoord van Parijs. Duurzaamheidseisen. CO2 Heffing bedrijven, Waterstofstrategie, Nederland Verduurzamen, Duurzaamheid, Regelgeving op het gebied van duurzaamheid, Duurzaamheids wetten, wetgeving

In Nederland bestaan er een aantal wetten en regelgevingen die gericht zijn op het verduurzamen van de samenleving. Hier zijn enkele van de belangrijkste regelgevingen op dit gebied:

  1. Klimaatakkoord van Parijs: Nederland is ondertekenaar van het klimaatakkoord van Parijs, waarin landen zich verplichten om hun CO2-uitstoot te verminderen en te werken aan een CO2-neutrale samenleving tegen 2050.
  2. Energieakkoord: In 2013 heeft Nederland het Energieakkoord gesloten, waarin afspraken zijn gemaakt over het verminderen van CO2-uitstoot en het verhogen van de opwekking van duurzame energie. Een van de doelstellingen is 14% van de totale energieopwekking uit duurzame bronnen te halen tegen 2023.
  3. Energiebesparingsverplichtingen: Nederlandse organisaties zijn verplicht om een bepaald percentage energie te besparen. Dit geldt voor zowel de overheid als de privé-sector en de energiebesparingsverplichtingen zijn gebaseerd op de grootte en de activiteiten van de organisatie.
  4. Erkende maatregelen: Er zijn een aantal erkende maatregelen die organisaties kunnen nemen om aan de energiebesparingsverplichtingen te voldoen. Dit kan bijvoorbeeld door het isoleren van gebouwen of het vervangen van verouderde verwarmings- en ventilatiesystemen.
  5. CO2-heffing voor bedrijven: sinds 2021, bedrijven die broeikasgassen uitstoten, betalen een CO2-heffing die stijgt geleidelijk. Dit is onderdeel van een bredere strategie om te werken aan een CO2-neutrale economie.
  6. Duurzaamheidseisen voor bouwprojecten: sinds 2020, zijn er duurzaamheidseisen gesteld voor nieuwe bouwprojecten, zoals energie-efficiëntie, gebruik van duurzame materialen, en een aandacht voor biodiversiteit.
  7. Waterstofstrategie: in 2020 is er een Waterstofstrategie gelanceerd, met het doel om in 2040 14% van de energie afkomstig van waterstof te zijn. Dit omvat onder meer investeringen in waterstoftechnologie, zoals de productie, transport en opslag van waterstof.

Deze regelgevingen zijn gericht op het verminderen van CO2-uitstoot en het verhogen van de duurzaamheid door het hele land. Daarnaast geldt een toenemende verduurzaming van zowel de bedrijfs als particuliere sector.

Ook interessant

Wat is de regelgeving omtrent duurzaamheid in Nederland? Verduurzaam Holland. Klimaatsakkoord van Parijs. Duurzaamheidseisen. CO2 Heffing bedrijven, Waterstofstrategie, Nederland Verduurzamen, Duurzaamheid, Regelgeving op het gebied van duurzaamheid, Duurzaamheids wetten, wetgeving

Wat is de regelgeving omtrent duurzaamheid in Nederland?

In Nederland bestaan er een aantal wetten en regelgevingen die gericht zijn op het verduurzamen van de samenleving. Hier zijn enkele van de belangrijkste regelgevingen op dit gebied: Deze regelgevingen zijn gericht op het verminderen van CO2-uitstoot en het verhogen van de duurzaamheid door het hele land. Daarnaast geldt een toenemende verduurzaming van zowel de […]

Wilt u verduurzamen en geld besparen? Wij helpen u van het gas af en maken het mogelijk om de maandelijkse gasrekening te drukken.
LOGIN
© 2023 Cosgun Services. All Rights Reserved.
Alle vermelde prijzen kunnen op elk moment worden aangepast. Onder voorbehoud van typefouten. Aan de tekst op de site kunnen geen rechten worden ontleend. Verduurzaam Holland is onderdeel van Cosgun Services. Webdesign uitgevoerd door Social Sparrow.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram